algemene fysiotherapie

Ik behandel alle algemene klachten aan het bewegingsapparaat. Dat kan een aanhoudende kloppende hoofdpijn aan de rechterzijde van het hoofd betreffen, maar ook een lastig pijntje tijdens het fietsen in de linkerknie.

Tijdens de eerste afspraak doe ik een intake en een lichamelijk onderzoek om aan de hand van de resultaten daarvan, samen met u, te kunnen bepalen wat de beste insteek voor behandeling is. Dat betreft de behandeldoelen, maar ook de middelen die daarvoor ingezet kunnen worden. Het behandeldoel is wat u tracht te bereiken met de therapie. Dat vraagt vaak een actieve inzet van uzelf. Het is dus raadzaam om gegeven adviezen op te volgen en oefeningen voor thuis gedisciplineerd uit te voeren.

Tijdens de behandelingen in de praktijk zal ik gebruik maken van fysiotherapeutische interventies. Die kunnen bijvoorbeeld bestaan uit massage voor het soepeler maken van de spieren in de nek, passieve mobilisaties voor het verbeteren van de mobiliteit van de gewrichten in de nek en actieve oefentherapie voor het rekken en versterken van de nekspieren en het verbeteren van de lichaamshouding.

 

 

behandelmogelijkheden